Avg 04
Najem avtodoma

Mobilno "stanovanje" idealno za potovanje

Najem avtodoma je idealna rešitev za obisk sosednih in ne tako

bližnjih držav. Vzrok za avtodom pa se skriva predvsem v združevanju mobilnosti avta ter udobnosti apartmaja/hotela.

Avtodom nam omogoča vsak dan drugo lokacijo in prenočitev v vedno istem »apartmaju« s kuhinjo, jedilnico in kar je zelo pomembno: lastno kopalnico. Sodobni avtodomi imajo velik  prostor za shranjevanje v katerega lahko spravimo kolesa, kar nam omogoča še lažji ogled večjih mest.

V primerjavi s potovanjem po evropskih mestih z avtom in prenočitvijo v hotelu oziroma hostlu so avtodomi občutno cenejši. Res je, da stane avtodom na dan okoli 80-100€ v sezoni, vendar lahko v avtodomu spi 6 oseb. Za takšno ceno pa dvomim, da bi našli spodobno prenočišče za šest oseb vsak dan. V en avto gre največ pet oseb in bi tako potrebovali dva avtomobila ali kombi, kar stvar še bolj podražijo. Seveda pa je tukaj tudi hrana, saj nam avtodom omogoča, da si skuhamo večerjo in nam tako ni treba jest v restavracijah, ki so glede na evropski standard tudi občutno dražje.

Poleg tega, da je avtodom najcenejša rešitev za družine, ki si želijo potovati po Evropi pa je avtodom idealen za potovanje skupine prijateljev, ki si želijo ogledati športni dogodek (Formula 1, Moto GP, Nogomet…), koncert oziroma festival v tujem mestu. Vendar je v takih primerih ponavadi težko dobiti prenočišče in so le ta precej oddaljena od samega prizorišča. Tako pa se pripeljete z vašim avtodomom v bližino samega dogodka, kjer lahko po večini tudi prespite saj je v večini evropskih mest dovoljeno prenočiti tudi izven kampov. Prej se je dobro o tem pozanimati na AMZS-ju. Veliko ponudbo različnih ponudnikov za najem avtodoma pa lahko preverite na spletni strani Najel.bi.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !