Dec 14

Vsi novejši avtodomi imajo serijsko vgrajen grelec, ki je ločen od delovanja motorja. Grelec je samostojen in deluje, če je prižgan motor ali pa ne. To omogoča, da lahko avtodom uporabljamo tudi v zimskem času, ko se zunaj temperatura spusti pod ničlo. Odločite se lahko za obisk evropskih prestolnic in preverite praznično osvetlitev mesta ali pa se odpravite z avtodomom na smučarske počitnice.

V nasprotju z avtom lahko v avtodom spravimo veliko več prtljage. Večina avtodomov ima ločen prostor, v katerega lahko brez problema naložimo vso smučarko opremo (smuči, smučarske čevlje, opremo za deskanje…)  in dodatno prtljago: sanke, obleke in še kaj. Z najemom avtodoma tako privarčujemo denar, ki bi ga namenili za najem dragega apartmaja. V nekaterih evropskih državah lahko prenočimo na raznih parkiriščih, drugje pa je obvezno prenočiti v kampih, vsekakor je priporočljivo pred potovanjem preveriti pri AMZSju.

Najem avtodoma predstavlja cenejšo alternativo najemu apartmaja na smučišču. Če je dovoljeno lahko prenočite z avtodomom čisto blizu smučišča ali pa se odpeljete vsak dan do smučišča. Če vam vreme ni všeč pa se lahko prestavite v sosedno dolino in smučišče tam, saj niste vezani na noben apartma.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !