Feb 14

Ste že razmišljali kje boste preživeli poletni dopust? Če se boste na plažo odpravili z avtomobilom je za vas idealna rešitev najem gumenjaka.

Veliko slovenskih družin ali pa tudi parov se čez poletje odpravi na hrvaško obalo. Pogosto najamejo apartma ali pa se na morje odpeljejo v prikolico. Ko pridete na morje ste ponavadi vezani na najbližjo plažo, ki pa ponavadi ni idealna, pogosto pa njej ni niti prostora, da bi se pošteno razkomotili kaj šele, da bi imeli dovolj prostora za kaj zasebnosti.

Takrat pride v poštev gumenjak. Z gumenjakom lahko v trenutku zapustite prenatrpano plažo in hitro najdete novo plažo, ki po veliki verjetnosti ne bo imela skoraj nobenega obiskovalca. Najboljše je, da je pogled z morja na plažo veliko bolj jasen in se takoj vidi katera plaža je zanimiva in uporabna ter katera plaža ni v redu oziroma je prepolna ljudi.

Mogoče nimate izpita za vožnjo s čolnom? Izpit za voditelja s čolnom lahko opravite v Ljubljani ali v Kopru in ne potrebujete nikakršnega praktičnega dokazovanja (razen znanja vozlov in branja zemljevidov). Če menite, da bo izpit za vas pretežak obstaja kar nekaj podjetij, ki ponujajo šolanje in vas pripravijo na izpit. S tem izpitom pa lahko upravljate plovila do 25 metrov in vsekakor zadostuje za vožnjo z gumenjakom.

Glede na dolžino gumenjaka in stroške vzdrževanja se je pametno odločiti za izposoja gumenjaka. Gumenjak se najame v Sloveniji in se s prikolico odpelje na Hrvaško. Prikolica je precej mobilna in nas ne ovira na potovanju. Zakaj najem in ne nakup? Razlog je predvsem v vzdrževanju. Guma v gumenjaku se stara in začne prepareti in puščati. Veliko družin si je kupovalo “oranžne” gumenjake, ki pa so po 10-20 letih začeli puščati in so sedaj neuporabni. Če se odločite za najem dobite vedno dobrega/novega gumenjaka z močnim motorjem ali pa manjšim motorjem.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !